Kesian Mr.Olaf



Assalamualaikum

Hari ni Mirul nak ceritakan tentang hamster baru. Disebabkan hamster jantan lambat sangat nak dapat, Mirul pun beli hamster jantan Winter White. Warna dia memang putih. Mirul pun letaklah Olaf dengan hamster betina iaitu Kikyo dan Mini. Tapi lepas beberapa minit, Kikyo dan Mini serang Olaf sampai berdarah kepala dia.

Mirul tetap nak jodohkan Olaf dengan Mini dan Kikyo. Macam-macam Mirul buat. Ada orang cakap, bau mereka tak sama. Sebab tu gaduh. Cik Kedai pun cakap macam tu. Kakak Mirul pun sapukan bedak kepada semua hamster. Tapi mereka still gaduh. Kakak Mirul pun cuba lagi dengan mengcuci sangkar. Tapi mereka bergaduh juga. Mak Mirul ambil tindakan dengan pergi ke kedai haiwan. Niat mak Mirul sebenarnya nak belikan pasangan untuk hamster Mirul. Tapi Cik Kedai tak kasi.

Kenapa Cik Kedai tak kasi. Cik Kedai tu cakap hamster tu kalau nak bau sama, spray minyak wangi. Cik Kedai cakap, hamster dekat kedai dia semua bergaduh dulu. Letak minyak wangi terus tak bergaduh. Mirul pun cuba try apa yang dikatakan oleh Cik Kedai. Tapi lagi terus jadinya. Jadi Mirul terpaksa asingka Olaf dari Kikyo dan Mini supaya tak berlaku kemalangan.

Korang ada tak cara nak satukan hamster. Kalau ada komen

10 ulasan:

  1. Ingatkan olaf dlm citer fozen haha

    BalasPadam
  2. letak dalam sangkar asing2.. tp, letak sangkar bersebelahan... ~wink~

    BalasPadam
  3. tak tahu, sorry..

    hamster.. comellll.. nak tengok gambar diorang.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah ..klau mirul ada masa mirul post

      Padam
  4. haha, tak tau pulak boleh jodohkan hamster. mungkin hamster tu tak nak bermadu kasih kot..xD

    BalasPadam
  5. hahaha comelnya cerita awak ni. kita tak minta nak membela jadinyaaa tak pandai nak bagi advices about pet huhu

    BalasPadam
  6. Mirul ! Share laa gambar hamster... Hehe Hari tuu KTC nak beli hamster sebab nampak comel... Tapi ganas sangat laa. Takut pulak kena gigit kang. Tak jadi beli.

    Last last dapat sepasang tikus daripada sepupu... Taktau tikus tuu jenis apa. Mudah nak pelihara... And jinak.. Sekarang dah ada 11 ekor anak... Lahir seminggu lalu... Hehehe

    p/s : Maaf taktau pape pasal hamster... :)

    BalasPadam