Mengembara Ke Dunia Yang Hilang Di Tambun

Assalamualaikum. Hari ni aku pergi ke Lost World Of Tambun. Sepatutnya kami pergi hari sabtu. Tapi kami pergi hari ni. Aku memang dah lama nak ke Tambun. Ramai orang kata Tambun ni best. Alhamdulillah, aku dapat merasa pergi ke tambung.

Pengembaraan aku bermula dengan berjumpa sebilangan ekor kucing coklat gergasi. Yang di mana, kucing-kucing ini menanti aku kat depan pintu. Aku maksudkan patung kucing. Selepas itu, ada badut yang sibuk melayan pengembara. Ada juga, manusia ala-ala orang asli menanti aku sebelum mengembara.

Selepas itu, aku masuk ke pintu pengembaraan. Aku terus nampak laut (laut tipu). Di situ, aku bermandi untuk seketika. Aku teruskan perjalanan ke cendawan yang mengalirkan air. Di situ, aku rasa kepala aku macam kena ketuk. Kuat sangat airnya. Seterusnya, aku teruskan pengembaraan aku ke kawasan lanun (tempat kanak-kanak). Aku nampak kura-kura gergasi (patung) dan aku juga nampak katak gergasi (patung). Aku juga nampak kapal lanun (permainan)'

Pengembaraan aku tak berhenti, sebab aku ada dengar pasal terowong pengecut. "Terowong Pengecut" ni nama aku beri khas untuk tempat tu. Aku cuba masuk 3 terowong. Terowong yang aku katakan ni ialah gelungsur yang panjang. Tapi aku gelar terowong. So terowong yang aku paling takut ialah terowong gelap. Dimana bila korang masuk, korang takkan nampak apa. Gelap sampai ke penghujung.

Pengembaraan aku diteruskan di gelungsur maju undur. Gelaran ini special aku bagikan. Kenapa aku gelar macam tuk. Bila kita gelungsur, dia akan terus maju dan undur balik. Tu dapat gelaran ni. Naik benda ni tak adalah takut sangat. Biasa-biasa jer.

Selepas itu, pengembaraan aku diteruskan dengan melihat beberapa binatang di sana. Dan aku teruskan pengembaraan ke buayan udara. Dan ini juga gelaran yang aku sendiri bagi. Yang dimana, aku akan dibuai di atas udara. Muahahahahaha^^ Perjalanan kami diakhiri dengan menaiki kapal ayunan. Ni pun aku gelar sendiri. Di sini, aku diayun-ayun ketika menaiki kapal ni.

So, aku cadangkan untuk korang datang ke Lost World of Tambun. Yang dimana, korang boleh bersuka ria. Nak release tension pun boleh. So datanglah.

Ini Kelas Mr Mirul

Assalamualaikum. Nampaknya aku dah lama tak post entry-entry baru. Maklumlah dah start sekolah, tu busy. Korang apa khabar, sihat ??. Aku sihat jer. Hari ni aku nak ceritakan macam mana aku boleh berada di kelas KG1 yang dikatakan kelas kemanusiaan.

Baiklah. Start saja sekolah. Semua murid form 4 aku berkumpul dekat dewan. Dimana nanti cikgu dan pensyarah-pensyarah akan terangkan apa yang korang dapat bila masuk aliran ni aliran tu. Ada suatu hari tu. Ada pensyarah dalam fakulti seni lukis rasanya. Dia ada terangkan yang siapa yang ambil seni, maybe masa depan dia cerah. Pensyarah ni cakap, sesuatu lukisan boleh jadi mahal mengikut tahap sambung belajar. Maksudnya diploma, ijazah itu semua. Lagi tinggi korang belajar, lagi mahal korang punya lukisan.

Aku memang suka melukis tapi aku lebih minat dalam bahagian animasi. Sebab bila aku tengok cerita kartun dekat TV, aku terfikir macam karakter-karakter tu bergerak. Bila aku dah besar sikit, baru aku tahu ada orang gerakkan nya disebalik takbir. So aku terfikir, besar nanti aku nak reka cerita kartun aku. Aku pun ada impian nak buka studio animasi sendiri. Dan aku terfikir nak namakan studio animasi aku sebagai "Animega Studio". Harap-harap belum ada lagi nama studio ni. Sekirannya impian aku nak jadi pereka animasi tak tercapai, aku akan cuba jadi pelukis komik. Sebab aku boleh reka kerakter kartun aku sendiri. Sekiranya tak tercapai juga nak jadi pelukis komik. Jadi pelukis jalanan lah. Hahahahahahahaha^^. Studio kesukaan aku ialah Les Copaque. Di mana studio animasi ni mempersembahkan animasi "Upin & Ipin". Kalau boleh, impian aku nak jadikan cerita animasi aku sampai ke luar negara. Dan aku akan naikkan nama Malaysia. Amin...