SPM Ku SPM Mu Jua


Aku telah ditimpa oleh pelbagai masalah. Lagi-lagi bila SPM ni.

Baru-baru ini aku ditawarkan oleh Sekolah Kebangsaan Seri Iskandar untuk melukis doodle di atas meja bilik frog. Jadi satu meja dikenakan bayaran sebanyak RM10. Dalam bilik tu ada 16 meja. So, RM160 aku dapat kalau buat seorang tapi aku buat dengan kawan-kawan aku sebab aku suka share rezeki. Cehhhhh, bajetnya aku.

Jika tiada masalah, guru besar sekolah tu bersetuju, aku akan dapat tawaran untuk melukis dekat dinding bilik frog tu. So, doakan lah guru besar tu puas hati.

Selepas tu, aku ada banyak bengkel SPM. So aku agak busy dan terpaksa hentikan kelas seni aku. Kesian, anak-anak murid aku tak dapat belajar seni dengan aku. InshaAllah, kalau cikgu tak busy cikgu sambung ajar korang semua.

Dan pada 31 Mac hingga 2 April akan diadakan Karnival Usahawan Seri Iskandar (KUSI). So, aku tak sabar nak join event tu. Lagi-lagi, ada artis undangan dalam karnival tu. Iaitu dua penyanyi dari syarikat rakaman FMC iaitu Tajul and Wani. So, aku berharap aku dapat selfie dengan dia. Aamiin.

So, di sini jer kot. Aku nak release tension dahulu.

2 ulasan:

  1. wah wah berbakat! Lepasni boleh lukis muka saya pulak kihkih :P

    BalasPadam